AD Bor na skupu astronoma amatera Srbije

Aktivnosti AD Bora možete pratiti i preko twitter-a: https://twitter.com/#!/AD_Bor

U subotu, 09.06.2012. godine, u Beogradu je održan skup astronoma amatera Srbije u organizaciji Centra za promociju nauke (CPN) i Astronomske opservatorije Beograd (AOB).

Skupu su prisustvovali predstavnici većine astronomskih društava iz Srbije. Pored astronomskog društva Bor skupu su prisustvovali predstavnici astronomskog društva Alfa iz Niša, astronomskog društva Eureka iz Kruševca, astronomskog društva Novi Sad, zatim AD Milutin Milanković iz Zrenjanina, AD Univerzum iz Bačke Palanke, prirodnjačko društvo GEA iz Vršca, AD Ruđer Bošković iz Beograda i još dosta pojedinaca.

Milan Milenković govori o radu astronomskog društva Bor

Skup je trajao od 10 – 15 h gde je bilo reči o Centru za promociju nauke i na koji način centar može pomoći u popularizaciji astronomije (bitno je naglasiti da je pomoć NEfinansijka). O tome je govorila direktorica centra Aleksandra Drecun, kao i Nikola Božić.

Nakon toga je direktor opservatorije Beograd, dr Zoran Knežević, govorio o teleskopu na Vidojevici, njegovim dosadašnjim rezultatima kao i planovima za budućnost.

Zatim je poečelo predsvaljenje astronomskih društava.Ovu priliku je iskoristilo astronomsko društvo Bor da prezentuje svoj dosadašnji rad, rad u narednom periodu, kao i probleme sa kojim se susreće tokom svog rada.

Međutim, moramo da se osvrnemo na taj deo ovog skupa. Jednostavno, zbog blagog nepoštovanja satnice svake tačke od početka skupa, nije moglo da se na adekvatan način predstavi rad svih društava.

Sledi opis dešavanja na skupu u slikama. Tu se nalaze i slike sa izložbe povodom 125 godina rada astronomske opservatorije Beograd. Opis je ispod svake slike:

About AD "Bor"

Astronomsko društvo Bor - popularizacija astronomije i srodnih nauka u Boru i okolini

Posted on 10 juna, 2012, in AD "Bor". Bookmark the permalink. 1 komentar.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: